DAC ‘t Derde Oor, Veldstraat 1, 2250 Olen, 014/84.87.84, ondernemingsnummer:  BE0864684328
Dierenartsencentrum ‘t Derde Oor

Radiografie

Bij radiografie wordt er gebruik gemaakt van röntgenstralen om het inwendige van een dier in beeld te brengen. Vooral beenderen kunnen mooi in beeld gebracht worden, maar ook de organen in de borstkas en de buikholte kunnen beoordeeld worden op een radiografie. Omdat er met röntgenstraling gewerkt wordt, zal er altijd gevraagd worden om beschermende lood-kledij aan te doen indien u moet helpen bij het maken van de radiografieën. Kinderen en zwangere vrouwen zijn dan ook niet toegelaten in RX-ruimte. Soms is het nodig om uw dier licht te verdoven om een goede RX-opname te kunnen maken.

Echografie

Afspraak maken

Om genoeg tijd aan elke patiënt te kunnen besteden, werken wij enkel op afspraak. Op deze manier zijn er ook zelden lange wachttijden, wat zowel voor u als voor ons aangenaam is. Om een afspraak te maken kan u telefonisch contact opnemen met een van onze assistentes of u kan online uw afspraak vastleggen.

Hou uw dier nuchter

Indien u met uw huisdier op afspraak komt voor verder onderzoek (echo, RX, bloedonderzoek) of voor een operatie, vragen wij u om de avond ervoor het eten weg te nemen. Drinken kan tenzij de dierenarts een ander advies geeft.

Betaling

Er kan op de praktijk betaald worden met bancontact of cash geld. Het kan zijn dat er voor een opname of operatie een voorschot gevraagd wordt. Bij het afhalen van uw dier na opname of operatie dient het volledige bedrag betaald te worden.